Omgeving

Neuastenberg behoort sinds 1975 tot de gemeente Winterberg en is een dorpje met circa 400 inwoners. Neuastenberg is een zogenoemd ‘Höhendorf’ en ligt op de helling van de Kahlen Asten op de hoofdrug van het Rothaargebergte. Deze hoofdrug vormt ook de waterscheiding tussen de Rijn en de Weser. Neuastenberg ligt op een hoogte tussen 680 en 780 meter en is daarom een geliefd wintersportgebied dat over de weg goed te bereiken is via de B236 en B480.

Sauerland, prachtige wandelroutes

Diverse wandelroutes bij Neuastenberg

Neuastenberg en omgeving is het mekka voor wandelaars en nordic walkers die profiteren van talrijke aangegeven wandelroutes. Hetzelfde geldt voor mountainbikers die zich kunnen uitleven in Bike Arena Sauerland met vele honderden kilometers aan uitgezette routes door de mooiste gebieden. Ook is de omgeving zeer geschikt voor motortourtochten. Het bike- en klimpark Winterberg en de bob- en zomerrodelbaan bevinden zich op 2 km. afstand. Verder is er op korte afstand een negen holes golfbaan en een in- en outdoor kartbaan. Ook voor watersporters (zeilen, kanoën, waterskiën) zijn er voldoende mogelijkheden.

Winterberg met zo’n 14.000 inwoners is de bekendste stad in het Sauerland. Deze vroegere Hanzestad is in de 13de eeuw ontstaan. Het is een kuuroord en een bekende internationale wintersportplaats gelegen op zo’n 700 meter hoogte. Voor Nederlanders het dichtstbijzijnde skigebied op ruim 300 km vanaf Utrecht. Winterberg kent een gezellig centrum met autovrije straten, winkels, restaurants en verdere uitgaansmogelijkheden. Er zijn talloze mogelijkheden voor ontspanning, zowel in de zomer als in de winter. De plaatselijke restaurants bieden uitstekende en betaalbare kwaliteit, waarbij service en gastvrijheid voorop staan. Er zijn talrijke mogelijkheden om het jachtige leven te ontvluchten. Zo is er een bikepark, bob- en zomerrodelbaan, zwembad, overdekte schaatsbaan, negen holes golfbaan en een in- en outdoor kartbaan.

Sauerland ook wel bekend als “land van de 1000 bergen” ligt in het middelgebergte van Duitsland in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het Sauerland ligt in het stroomgebied van de Rijn en de Wezer en kent diverse stuwmeren voor wateropslag en regulatie van het waterpeil. Op de meren worden verschillende vormen van watersport bedreven. Het landschap is erg gevarieerd en fascinerend. De beboste bergen wisselen af met idyllische dalen met weidelandschappen doortrokken met kristalheldere beekjes en rivieren. Daartussen liggen liefelijke dorpjes met vakwerkhuizen en historische kernen. Het hoogste punt is de Kahler Asten (840 meter) bij Winterberg.

 

Recente berichten