Hele jaar

Wandelen
Neuastenberg en omgeving is een prachtig wandelgebied. Wandelaars kunnen genieten op de Winterberger Hochtour, een wandelpad dwars door het bergland van Winterberg. Daarnaast zijn er themawandelpaden en ook liefhebbers van nordic walken komen in Neuastenberg aan hun trekken. De Rothaarsteig is een paradijs voor wandelliefhebbers. Dit lange afstandspad loopt langs Neuastenberg en is meerdere malen uitgeroepen tot het mooiste wandelpad van Duitsland. De Duitsers noemen dit wandelpad: ‘Der Weg der Sinne’. Met andere woorden: hier worden al uw zintuigen geprikkeld! Kortom: er zijn vele verschillende wandelroutes variërend in lengte en zwaarte.

Kastelen
Bezoek bijvoorbeeld Schloss Berleburg (foto), Burg Waldeck, dat 175 m boven de Edersee gelegen is, of het vorstelijke residentieslot Bad Arolsen, dat naar het voorbeeld van Versailles werd gebouwd en onderdeel is van de Oranje route. In kasteel Bruchhausen vindt u een prachtige rozentuin met zo’n 200 soorten rozen.

Dorpen en steden
Er zijn vele gezellige dorpen met mooie vakwerkhuizen en idyllische pleintjes die u kunt bezoeken en waar u kunt winkelen en genieten van een drankje of lekker kunt eten in de vele restaurantjes. Assinghausen/Bruchhausen: sinds 2006 mag Assinghausen zich “rozendorp” noemen.

Bierbrouwerij in Warstein
Hier is de beroemde Brouwerij van Warstein gehuisvest. Warstein World is één van de grootste brouwerijen in Duitsland. Er is een museum met informatie over de geschiedenis van de brouwerij en de ontwikkeling van het Warsteiner merk. Ook kunt u in het 360 graden ronddraaiende multimediatheater bekijken hoe het brouwproces van begin tot eind verloopt. Vanuit de bezoekerstrein kunt u een kijkje nemen in het reilen en zeilen van de brouwerij.

Kartbaan “Kartfun Neuastenberg”
In Neuastenberg aan de Winterbergerstrasse vindt u één van de modernste indoor kartbanen van Europa met een karttrack van 550m. Iedereen die groter is dan 1.40 meter mag er zelf een besturen. Voor de kleinere gasten zijn speciale ‘tandemkarts’ beschikbaar. Met de karts kunnen snelheden tot 60 km per uur gehaald worden. De karthal is in totaal 5000m2 groot en heeft een panoramabistro voor degenen die liever de racecapriolen van familieleden bekijken!
Verder zijn er nog andere activiteiten te doen zoals biljart, tafelvoetbal, darts en is er een speeltuin. Voor wie zich wil opfrissen na de activiteiten zijn er kleedkamers en douches.

Pretpark
Fort Fun bij Bestwig met diverse attracties voor kinderen in alle leeftijden (reuzenrad, kabelbaan, acht- en waterbanen, enz.).

Wildparken
Wisent-Wildnis in Bad Berleburg. Hier leven wisenten (soort buffels) in hun natuurlijke omgeving.
Bilsteintaal in Warnstein. In dit wildpark vindt u verschillende dieren zoals: herten, wasbeertjes, vossen, marters, enz. Het park is het hele jaar geopend. De toegang is gratis.

Druipsteengrotten
Sauerland heeft ook een aantal prachtige druipsteengrotten die u kunt bezichtigen, o.a. in Warstein Bilsteinhoehle en in Attendorn Atta-hoehle.

Zwembaden/thermaalbaden
– Schwimmbad Winterberg
SauerlandBad in Bad Fredeburg: binnen- en buitenbaden, glijbanen, saunalandschap.
Aqua Olsberg: binnen- en buitenbaden, saunalandschap, massages.

Recente berichten