Winteractiviteiten

Wintersportplezier is gegarandeerd vanaf ongeveer half december tot half maart!
Winterberg – Neuastenberg is de hoogstgelegen plaats in Sauerland. Hier sneeuwt het van nature al rijkelijk, maar voor het geval dat de natuur niet mee wil werken zijn er ook nog eens 150 besneeuwingsinstallaties. Dit in combinatie met de vele prachtige pistes, goed geprepareerde loipes en geruimde wandelwegen zorgt voor gegarandeerd plezier voor iedereen die van winter of wintersport houdt.

Skiën
Wintersport Arena Winterberg is het grootste aaneengesloten skigebied in Winterberg.
Bij voldoende sneeuw kunt u direct vanaf het appartement gaan skiën en ook terug skiën naar het appartement. Er zijn 16 afdalingen in Neuastenberg variërend van oefenpiste tot zwarte piste. De wachttijden bij de liften zijn kort en er is nog veel ruimte op de piste. Eén van de mooiste afdalingen van de Wintersport Arena is de 1 km. lange afdaling langs de oostelijke helling van de Postwiese. Verder is er het Prof-Funpark voor snowboarders en freeskiërs.

Langlaufen
Rondom de Kahler Asten ligt een netwerk van in totaal 165 kilometer aan gespoorde loipes. Door de hoge ligging behoren de loipes in en rondom Winterberg tot de sneeuwzekerste van het Sauerland.

Winterwandelen
Wandelen in de winter is een onvergetelijke ervaring. Tijdens uw wandeling kunt u genieten van de natuur en prachtige vergezichten. In de diverse hutten en herbergen die u onderweg tegenkomt kunt u zich opwarmen en genieten van een hapje en een drankje. Er zijn diverse uitgezette routes “de premium winterwandelwegen” in 3 verschillende categorieën: gemakkelijk, gemiddeld en zwaar. Deze wandelingen verschillen in lengte, te overbruggen hoogteverschil en toegankelijkheid van de route.

Rodelen
In Neuastenberg vindt u de enige natuurrodelbaan in het Sauerland. Deze natuurrodelbaan loopt over een lengte van 400 m. via steile bochten en meerdere varianten naar het dal. Als het koud genoeg is wordt de baan iedere avond besneeuwd en opnieuw geprepareerd. Een speciale rodellift zorgt er voor dat iedereen weer gemakkelijk de berg op kan. Op vrijdag en zaterdag van 18.30 tot 21.30 uur wordt de rodelbaan helder verlicht en kan er dus ook ’s avonds gerodeld worden.

Recente berichten