Zomeractiviteiten

Fietsen Met de fiets omhoog
Er zijn vele fietsroutes voor wielrenners, tourfietsers en mountainbikers. Daarnaast is er voor de fervente mountainbiker Bikepark Winterberg (gelegen op slechts 2 km. van het appartement). Men kan met de fiets in de lift omhoog en vervolgens afdalen op de 9 km. professioneel aangelegde afdalingsroute.

Golfen
Golfparcoursen kunt u vinden in o.a. Winterberg, Brilon en een 18 holes wedstrijdbaan is te vinden in Schmallenberg.

Watersport Watersportplezier
In Niedersfeld vindt u de Hillebachsee. Hier kunt u zwemmen, zonnebaden, maar ook waterskiën. Verder is er speelplaats, minigolf en in de winter een verlichte langlauf-loipe.
In de omgeving zijn verder verschillende meren te vinden waaronder de uitgestrekte Hennesee, Biggesee, Mohnesee en Diemelsee Hier kunt u naast zwemmen en zonnebaden ook zeilen, boottochten maken en vissen.

Motorrijden
Op de motor dwars door de schitterende natuur van het Sauerland. De heuvelachtige omgeving in het Sauerland is geliefd onder fervente motorliefhebbers. Uitdagend bochtenwerk, grote hoogteverschillen, prachtig afwisselende natuur, landelijke weggetjes met karakteristieke haarspeldbochten en schitterende mooie vergezichten garanderen schitterende motortochten. Er zijn korte (75 – 100 km.) en lange (180 – 250 km.) routes. Deze voeren u langs artistieke, gezellige dorpjes met een gemoedelijke gastvrije bevolking.

(Sport-)klimmen
Sportklimmen komt in Sauerland niet veel voor, toch zijn er verschillende type rotsen in de buurt met veelal enkeltouw routes in de gradaties van 4 tot 10 ! Ze zijn onder andere te vinden in Neuastenberg (Natur-Kletterpark Steinkuhle Neuastenberg) en Warstein. Bij slecht weer is er een klimhal te vinden in Schmallenberg en in Willingen.

Recente berichten